S a y u r  T u m i s

 
 
Ingredienten:
3 el olie
½ spitskool
250 gram sperziebonen of katjang panjang
1 rode paprika
100 Champion
1 grote prei
selderie
2 grote  uien
3 teentjes knoflook
2 ons hamlappen of kipfilet
1 blokje vlees of kippenbouillon
peper
zout
vet-sin
2 salamblaadjes
2 plakjes laos wortel
2 tomaten
2 el ketjap manis
1 spaanse peper
 
 
Voorbereiden:
Spitskool, prei en paprika grof snijden in vierkante stukjes.
Vlees in kleine blokjes snijden.
Spaanse pepers en selderij fijn snijden.
Knoflook persen.
Tomaten in plakjes snijden.
 
Bereiden:
Fruit de uien bruin.
Knoflook, salamblaadjes en laos toevoegen en even meebakken.
Voeg het vlees,  sperziebonen, de fijn gesneden spaanse peper, tomaten,  ketjap manis, zout,  peper, vet-sin naar smaak en de vleesbouillon toe.
Goed omroeren.
Gas lager zetten en onder af en toe roeren het vlees en sperziebonen gaar laten worden.
Als het vlees gaar is doe er dan paprika,  prei en de spitskool bij.
 
Proeven en omroeren, als de smaak goed is gas uitzetten en de gesneden selderij er boven op strooien.
 
Dit gerecht is lekker te combineren met babi ketjap.
 
 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb