A y a m  b u m b u  r u j a k

Ayam boemboe rudjak speciaal

(Kip in indische kerry saus)

1 kg kippendijen of 750 gram kipfilet

olie

1½  fijn gesneden ui

4 tn knoflook (persen)

1 tl ketoembar

1 tl djinten

5 geraspte kemirie nootjes

mespuntje trasie

2 tl tamarinde

2 plakjes laos

1 sprietje sereh

2 salam blaadjes

1 plakje gemberwortel

1 tl sambal oelek

1/2  tl paprika poeder

1 el javaanse suiker

300 - 500 cc liter water

1/3 blok santan (kokos melk)

1 tl koenier of koenjit poeder

1 kippenbouillon blokje

zout naar smaak

 

Bereiden

Fruit de fijn gesnippperde ui in hete olie.

Voegt daarna de geperste knoflook, ketoembar,  djinten,  geraspte kemirie nootjes, trasi, koenjit poeder, sambal, paprikapoeder, kippenbouillon, javaanse suiker en tamarinde (asam) aan toe.

De laos, sereh, gemberwortel,  WAT water en de salam blaadjes aan dit mengsel toevoegen.

Daarna de stukken kip mee braaden.

300 - 400 cc water toevoegen.

Laat het gerecht sudderen tot het vlees gaar is.

Als het vlees gaar is doe de kokos melk erbij.

Goed roeren en laat dit nog eens 5 minuten sudderen.