A y a m  o f  B a b i  K e t j a p

 

 

Babi Ketjap of Ayam ketjap ( varkensvlees of kippenvlees in ketjapsaus)

 

Ingrediënten:

1 kg schouderkabonade of 8 ons hamlappen of

8 ons kippendijenfilet

1 bakje champignons

 

3 el olie

2 uien

4 tn knoflook

1 blokje vleesbouillon

peper

zout

vet-sin

5 el ketjap manis

2 plakjes verse gemberwortel

2 tl maizena

 

Voorbereiden:

Vlees in blokjes snijden.

Champignons in plakjes snijden.

Uien fijn snijden.

Knoflook persen.

Plakjes verse gember wortel kneuzen.

 

Bereiden:

Fruit de fijngesneden uien lichtbruin. Knoflook toevoegen en even meebakken.

Vlees toevoegen.  Voeg daarna gember-wortel, ketjap manis, peper, zout, vet-sin naar smaak en de vleesbouillon toe.

Goed omroeren, even laten sudderen met gesloten deksel.

Als het vlees bijna gaar is,  mogen de champignons erbij.

Zachtjes laten sudderen tot het vlees gaar is.

De saus kan worden ingedikt met maizena.

 

In een kopje, 2 tl maizena en 2 el water. Goed omroeren en doe het in het gerecht.

De saus is dan dikker geworden.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb