L u m p i a

Javaanse loempia

 

I n g r e d i ë n t e n :

Loempia velletjes (kant en klaar bij de toko of supermarkt verkrijgbaar)

 

olie 
1 bakje verse taugé (250-300 gram)
1 prei
2 fijn gesneden uien
1 winterpeen
4 tn knoflook
peper
1 salam blaadje
1 plakje laos
100 gr garnalen
200 gr kipfilet
1 vlees of kippenbouillon blokje
vet-sin
1 blik bamboespruitjes
2-4 el ketjap manis
1 ei ( om de lumpia te dicht te plakken)
zout
 
 
Voorbereiden:
Uien fijn snijden.
Laos kneuzen.
Knoflook persen
Bamboespruitjes uit laten lekken.
De prei,  winterpeen en het vlees fijn snijden.
 
 
Bereiden:
Fruit de uien lichtbruin.
De knoflook, salamblaadjes en laos toevoegen en even meebakken.
Voeg nu het vlees, de fijngesneden winterpeen, peper, zout, ketjap manis, vet-sin, en de kippenbouillon  toe en goed mengen. Laat het vlees op een zacht vuur gaar worden.
De prei, taugé en de bamboespruitjes erbij doen en als deze bijna gaar zijn, doe de garnalen erbij en goed mengen.
Als het vlees gaar is gas uitzetten.
Laat dit mengsel afkoelen.
Gooi het over in een vergiet om de sappen weg te laten lopen.
 
Leg de vulling op het velletje en plak deze dicht met wat geklopt ei.
Als de loempia's klaar zijn, bakken in de frituur of olie)
 
Ze kunnen ook heel goed bewaard worden in de diepvries)
 
 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb