T u m i s B o o n t j e s ( s p i t s k o o l )
m e t g e b a k k e n t a h o e b l o k j e s
Ingrediënten:
Olie om te frituren
3 el sesam olie
600 gr sperziebonen of 700 gr spitskool
½ blokje tahoe
100 kipfilet
2 uien
2 tomaten
4 tn knoflook
1 tl trassi (mespunt)
1 plakje gember wortel
1 tl sambal oelek of
1 spaanse peper
4 el ketjap manis
2 salamblaadjes
1 plakje laos wortel
1 kippenbouillontablet
zout
vet-sin
1 tl suiker
1-2 dl water
Voorbereiding:
Sperziebonen schoonmaken en doormidden snijden of spitskool grof snijden.
Tahoe in blokjes van ongeveer 2 cm snijden.
Uien fijn snijden en knoflook persen.
Spaanse peper fijn snijden.
Kipfilet fijn snijden.
Tomaten fijn snijden
Bereiding:
Verhit de olie(ruim olie) in een wok en bak/frituur de tahoe goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de olie en roerbak de fijn gesneden ui, fijn gesneden spaanse peper of sambal oelek en geperste knoflook glazig bruin. Voeg de fijn gesneden kipfilet toe.
Voeg daarna de trassi, gesneden tomaten, kippenbouillon, sereh en laos wortel, zout, suiker, salamblaadjes, peper en vet-sin toe.
Roer de boontjes of de spitskool, de gebakken tahoe, suiker en de ketjap manis erdoor en doe er ongeveer 1-2 dl water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat de boontjes, afgedekt, in 10-15 minuten zachtjes beetgaar worden.