A y a m P a n i k i
K i p m e t p i t t i g e r o m i g e k e t j a p s a u s
Ingrediënten:
700 gr kipfilet of 1000 gr kippendijen
olie
1 grote ui
4tn knoflook
2 rode spaanse pepers
5 kemirinootjes
1 mespunt trassi
2 plakjes verse gember wortel
1 serehstengel
1/3 blokje kokos
3 djeroek poeroetblaadjes
2 salamblaadjes
3 el ketjap manis
1 - 3 kopjes water.
zout
peper
Voorbereiding:
De ui en spaanse pepers fijn snijden.
Knoflook persen.
Vlees in blokjes snijden.
Kemirienootjes raspen.
Doe alle kruiden op een bord.
Bereiding:
Fruit de fijn gesneden ui, knoflook en de spaanse pepers glazig bruin. Voeg het vlees toe en bak die rondom lichtbruin.
Voeg de rest van de kruiden (salamblaadjes, djeroek peroetblaadjes, serehstengel, trassi, geraspte kemirienootjes, zout en peper), de ketjap manis en het water toe.
Breng het geheel aan de kook en als laatste doe de kokos erin.
Laat het geheel gaar worden en af en toe roeren.