B a m i g o r e n g
Bami goreng voor 4 personen
Ingredienten:
250 gram bami (op ei basis)
200 - 300 gram varkens - of kippenvlees
6 tn knoflook
1 ui ( grof snijden)
peper
zout
1 tl vet-sin
1 blokje vlees of kipbouillon
1 grote prei
winterpeen
½ spitskool
2 el ketjap manis
2 el ketjap asin1 tomaat
4 eieren voor spiegeleieren of een omelet
ruim olie (sla olie of zonnebloem olie)
3 eetlepels sesam olie
Voorbereiden:
Maak de bami goed los in kokend water (6 minuten).
Als de bami gaar is, goed laten uitlekken in een vergiet.
De knoflook persen.
De prei in kleine stukjes snijden.
Ui grof snijden
De kool en de wortel (winterpeen) in reepjes snijden.
Tomaten fijn snijden.
Bereiden:
Fruit de knoflook en daarna het vlees toevoegen.
Voeg hierbij zout, vet-sin, peper en de vleesbouillon toe.
Goed omroeren en het vlees gaar laten worden.
Als het vlees gaar is, doe er dan de gesneden wortel, gesneden ui, prei, de fijn gesneden tomaten en spitskool bij.
Als de groente half gaar is doe dan de bami erbij.
Goed omroeren en maak het af met ketjap . Als de smaak goed is, dan is de bami klaar.
Maak van de 4 eieren een omelet met peper en zout.
De bami kan opgediend worden eventueel met plakjes komkommer, augurkjes en kroepoek.