Maiskoekjes / Bakwan Jagung
Maïskoekjes
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 winterwortel
1 blikje maïs
1 rode peper (mag wel, hoeft niet)
100 gr garnalen
1 bosuitjes
1 el fijngesneden selderij
olie om te bakken (1/2 tot 1 l)
2 eieren
Melk (naar behoefte voor een dik beslag)
zout
4 teentjes knoflook
1 kleine rode ui (fijn malen)
1 tl peper
1 tl vetzin (niet perse )
Voorbereden:
Winterwortel fijn snijden.
Maïs uit laten lekken.
Rode peper fijn en schuin afsnijden (zonder pitten).
1 bosuitjes ( fijn snijden)
Bereiden:
Doe in een kom: de eieren, meel, melk.
Maak hiervan een stevig (dik) pannenkoekbeslag.
Doe er de kruiden in (geperste knoflook, gemalen ui, peper, 1 tl vetzin en zout).
Voeg in het beslag de winterwortel, fijn gesneden bosuitjes en selderij, garnalen en de maïs (en de peper) toe.
Verwarm de olie in een wok.
Bak hierin per lepel de maïskoekjes lichtbruin.
Warm of koud serveren met of zonder saus.