S a m b a l   g o r e n g   T e m p e   k e r i n g

Ingredïenten
400 gram tempeh
100 gram zoute pinda´s
Olie (ruim olie om de tempeh krokant te bakken)
50 - 75 cc water
2 tl tamarinde uit fles/ potje asam
2 - 3 el suiker 
50 - 75 gram javaanse suiker
 2 - 5 spaanse pepers 
1 fijn gesneden ui 
5 tn knoflook 
1 plakje laos 
2 salam blaadjes 
2 el ketjap manis 
 
Snijdt de tempeh in reepjes (dun snijden) en bak die in hete olie (frituren) om en om tot ze lichtbruin en krokant zijn.
Pepers in dunne reepjes schuin snijden.
 
Bak de fijn gesneden ui, knoflook, spaanse pepers, salam blaadjes en laos in olie.
Voeg asam of tamarinde, zout, ketjap manis, suiker en de javaanse suiker en water(50- 100cc) toe.
Kook het tot een dikke saus.
Tenslotte voegt u de gebakken tempeh en zoute pinda's aan de saus toe.
Goed roeren en naar smaak zout of suiker toevoegen.